--> У «Слузі народу» пояснили, де і як будуть вчитися старшокласники | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У «Слузі народу» пояснили, де і як будуть вчитися старшокласники

0
4
У «Слузі народу» пояснили, де і як будуть вчитися старшокласники
Згідно з планом реформи середньої освіти в Україні, навчання у 10-11 класах буде проводитися на базі ліцеїв. Про це в четвер, 21 січня, на своїй сторінці у Facebook повідомила член партіїї Слуга народу, а також парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

При цьому вона зазначила, що місць у цих установах вистачить усім школярам, ​​які захочуть продовжити навчання після 9-го класу.

"Поясню на прикладі. Припустимо, в певному місті є п'ять шкіл. З них чотири стануть гімназіями, де навчання тільки до 9-го класу, а одна - ліцеєм (10-11 класи, а з 2027 - ще й 12-й клас). Так ось у цьому ліцеї навчатимуться винятково старшокласники, а кількість класів буде розрахована на учнів усіх чотирьох початкових шкіл", - пояснила нардеп.

Вона додала, що в містах з населенням до 50 тисяч осіб ліцеї також будуть сформовані, проте вони перебуватимуть на балансі області, а не громади. Відповідно і рішення про відкриття таких ліцеїв прийматиме обласна рада.

"Логіка така: в ліцеях невеликих міст вчитимуться підлітки не тільки із самого міста, а й з сусідніх громад. І змушувати місто платити за сусідів було б некоректно", - додала Гришина.

Крім того, за її словами, в таких ліцеях будуть передбачені умови для тимчасового проживання учнів, "як це робиться у вишах".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні