Розповіли, чому міліють Шацькі озера. ФОТО

1
-1
Розповіли, чому міліють Шацькі озера. ФОТО
Однією з причин обміління озер Шацької групи визначене неефективне функціонування наявних меліоративних систем, зокрема Копаївської.

Осушувальні системи, побудовані в 60-х роках минулого століття, понад 30 років – без капітальних ремонтів. Канали замулилися більш ніж на 40 %, понад 80 % гідротехнічного обладнання вийшло з ладу і потребує заміни, – повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці депутата Волинської обласної ради Юрій Ройко, пише Конкурент.

Капітального ремонту потребують 39 км міжгосподарських каналів та 15 гідроспоруд Копаївської осушувальної системи.

За кошти, виділені Волиньрадою з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, розроблена проектно-кошторисна документація та надано позитивний експертний звіт щодо капітального ремонту міжгосподарської інженерної інфракструктури Копаївської осушувальної системи. Загальна кошторисна вартість робочого проекту – понад 52 млн. грн.

Гідрологічна ситуація на території Шацького поозер'я залишається складною. Тому наголосили на необхідності продовжувати впровадження заходів, визначених Концепцією програми збереження Шацьких озер і Світязя зокрема, яку розробили науковці Інституту водних проблем.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скажіть будь ласка скільки можна брехати,може вистачить засаджувати землі заповідника лохіною,чи може ви не знаєте скіль потрібно води для гектарів полів цієї культіри
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні