--> Україна відправила сезонну експедицію в Антарктиду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна відправила сезонну експедицію в Антарктиду

0
-3
Україна відправила сезонну експедицію в Антарктиду
В Антарктиду на українську станцію Академік Вернадський вирушила чергова сезонна експедиція. Про це напередодні повідомив Національний антарктичний науковий центр.

Зазначено, що до складу експедицій увійшли вчені, які будуть проводити дослідження і відбір зразків, і технічні фахівці, які будуть займатися модернізацією станції.

"Найбільший обсяг робіт на цей раз у технічних фахівців: їм належить оновити значну частину систем життєзабезпечення станції. В умовах віддаленого острівця посеред океану ці завдання є вкрай непростими", - повідомив глава Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Як пояснили в Центрі, така масштабна модернізація станції проводиться вперше з тих пір, як нею володіє Україна. Почалася вона в 2019-му році, а затягнулася через обмеження, викликані пандемією.

У свою чергу науковий загін продовжить вивчати, як наземні і морські екосистеми реагують на зміни клімату в регіоні.

"Вчені на станції отримають нові можливості для дослідження верхніх шарів атмосфери, зокрема озонової діри. Буде встановлено спеціальне програмне забезпечення, яке дозволить проводити попередній аналіз отриманих даних з концентрації озону безпосередньо на Вернадському і цим суттєво прискорити отримання кінцевих результатів досліджень", - повідомили в Центрі.

Сезонна експедиція має дістатися до Антарктиди до середини лютого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні