Вчені відтворили «монстра», який розрізав жертву одним укусом. ФОТО

0
4
Вчені відтворили «монстра», який розрізав жертву одним укусом. ФОТО
Вчені відтворили вигляд "монстра", який жив 66 млн років тому і розрізав жертву одним укусом.

Дослідники з Університету Бата вивчили останки нового виду рептилії під назвою Xenodens calminechari, які жили 66 млн років тому.

Про це повідомляє Daily Mail.

Частини скелета мозазавра (давньої морської ящірки часів динозаврів) були виявлені в Марокко. Вчені встановили, що такі тварини бродили берегами Африки. Хоча морська ящірка була розміром з невелику морську свиню, її гострі зуби дозволяли завдавати потужних ударів, розрізаючи рибу навпіл. У них були смертоносні акулячі зуби.



За словами дослідників, це відкриття збільшує різноманітність морських рептилій в кінці крейдяного періоду.

"66 мільйонів років тому узбережжя Африки було найнебезпечнішим місцем у світі. Різноманітність хижаків там була не схожа ні на що інше на планеті", - сказав доктор Нік Лонгріч, старший викладач Центру еволюції Мілнера Університету Бата і провідний автор дослідження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні