Україна працює над організацією зустрічі Зеленського й Байдена

3
-1
Україна працює над організацією зустрічі Зеленського й Байдена
Українська сторона працює над реалізацією запрошення Джо Байдена відвідати Київ, а також над можливим візитом Володимира Зеленського до США.

Пише Укрінформ.

Про це повідомив посол України в США Володимир Єльченко.

«Це буде одним з перших питань, з якого ми почнемо тут проводити діалог з новою адміністрацією», - сказав дипломат у відповідь на запитання про можливий візит президента США Байдена до України.

Єльченко зауважив, що спочатку має відбутися телефонний контакт президентів. «Над цим ми зараз працюємо, я думаю, що це буде досить швидко»,- уточнив він.

За словами посла, для дипломатичних контактів та розвитку подальших двосторонніх відносин важливо налагодити особисті зв’язки. «Зрозуміло, що візит для цього - найкраща нагода, і не треба забувати про можливий приїзд президента Зеленського сюди (до Сполучених Штатів – ред.)», - підкреслив дипломат.

У цьому зв’язку він зауважив, що нова американська адміністрація, враховуючи обізнаність в українському питанні багатьох політиків, у тому числі особисто Байдена, зосередиться на конкретних питаннях. «Це, в першу чергу, боротьба з корупцією, оскільки пора вже від слів переходити до справ. І в другу – це реформа судової системи», - пояснив Єльченко.

Водночас він запевнив, що контакти між Україною і США продовжуються попри пандемію.

«За цей рік і ми, й інші країни навчилися працювати дистанційно. Наприклад, ближчими днями у нас відбудеться в такому віртуальному режимі засідання спільної українсько-американської групи з питань роззброєння і безпеки», - повідомив Єльченко.

Крім того, він розповів про підготовку засідань спільної стратегічної групи та групи з питань зовнішньої політики. Дипломат зауважив, що коли в новій адміністрації США відбудуться призначення посадовців, в тому числі на українському напрямі, розпочнеться більш предметна робота.

Єльченко також повідомив, що в умовах пандемії не відбулося більше двох десятків запланованих візитів, у тому числі через захворювання високопоставлених учасників делегацій. «Я думаю, що це все протягом цього року відбудеться»,- підсумував український дипломат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раком вже стоiть
Відповісти
зелепупкін хотів пуцькіну подивитись в очі. вгадайте, куди буде цілувати байдена ,?
Відповісти
Він навіть не привітав офіційно телефоном, а позаяк я у фейсбуці
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні