Україна виконала всі умови для наступного нормандського саміту

1
-4
Україна виконала всі умови для наступного нормандського саміту
Україна виконала всі умови для проведення нового саміту лідерів країн нормандської четвірки (Франція, Німеччина і Росія). Про це сказала голова ОБСЄ і глава МЗС Швеції Анн Лінде в інтерв'ю Європейській правді.

Інформує НВ.

«На саміті в Парижі була домовленість про нову зустріч лідерів за низки умов. Україна виконала всі умови. Росія - на жаль, ще ні. Тепер все залежить від того, як пройдуть переговори, від того, як буде досягнута домовленість виконувати ці умови», - пояснила вона.

Лінде вітала перемир'я, яке діє на Донбасі з 27 липня, і заявила, що «навіть незважаючи на те, що зараз ми бачимо погіршення ситуації - тиждень тому загинув український військовослужбовець - ситуація все одно набагато краща, ніж була рік тому».

11 січня внаслідок обстрілу в районі населеного пункту Піски загинув 37-річний старший солдат 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади Олег Андрієнко. Це перша бойова втрата на Донбасі з початку 2021 року.

Голова ОБСЄ приїхала до України з дводенним візитом. Це її перший офіційний візит за кордон на цій посаді. 20 січня вона відвідала Донбас.

Остання зустріч лідерів нормандської четвірки відбулася 9 грудня 2019 року в Парижі. Це була перша зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та РФ за три роки.

22 січня мають продовжиться переговори радників лідерів нормандської четвірки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А московія взагалі ЩОСЬ виконала з отих домовленоменостей?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні