Електроавтомобіль тепер можна зарядити за 5 хв

1
2
Електроавтомобіль тепер можна зарядити за 5 хв
Ізраїльська компанія StoreDot випустила перші дослідні зразки акумуляторних камер з можливістю зарядки за 5 хвилин. Найцікавіше, що мова не про лабораторні прототипи, а про інженерні зразки, виготовлені на заводській лінії.

Перспективні акумулятори StoreDot вдалося випустити в Китаї на стандартних виробничих лініях заводу компанії Eve Energy - одного з партнерів ізраїльського стартапу. У числі інвесторів проекту значаться компанії Daimler, BP, Samsung і TDK. Разом вони інвестували в розробки StoreDot вже 130 мільйонів доларів США.

В літій-іонних акумуляторах StoreDot в одному з електродів замість графіту використовуються напівпровідникові наночастинки. Зараз вони створюються на базі досить рідкісного елемента германію, але в майбутньому планується перейти на більш доступний кремній.

Компанія-розробник очікує, що такі прототипи з'являться вже в цьому році, а при серійному виробництві вартість батарей буде схожою з тими, що зараз масово використовуються в автопромі.

Акумуляторну батарею з елементів StoreDot, що забезпечує запас ходу в 480 кілометрів, можна повністю зарядити за п'ять хвилин. Однак для цього потрібні високопотужні зарядні пристрої, які поки не знайшли масового застосування в світі. Використовуючи ж наявну інфраструктуру зарядних станцій, компанія хоче за 5 років досягти показників зарядки батареї на 160 км шляху за 5 хвилин.

«Основна перешкода для поширення електромобілів - не їхня висока вартість, а стурбованість запасом ходу», - розповів The Guardian Дорон Майерсдорф, генеральний директор StoreDot. «Ви або боїтеся застрягти на шосе, або вам доведеться дві години висиджувати на зарядній станції. Але якщо підзарядка буде схожою на заправку бензинового автомобіля, все це занепокоєння пройде».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими зарядними струмами ніяка батарея довго не протягне.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні