В Україні тривають вісім клінічних випробувань препаратів для лікування COVID-19

0
-1
В Україні тривають вісім клінічних випробувань препаратів для лікування COVID-19
Станом на 19 січня в Україні розпочато і триває вісім клінічних випробувань препаратів для лікування COVID-19, зокрема, два клінічних випробування вітчизняних виробників і шість міжнародних багатоцентрових.

Пише Інтерфакс.

Про це повідомляється у відповіді Державного експертного центру (ДЕЦ) на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

За інформацією ДЕЦ, всього за період з 20 березня до 31 грудня 2020 року наказами МОЗ в Україні були затверджені протоколи 16 клінічних випробувань препаратів для лікування COVID-19, серед них шість вітчизняних і 10 міжнародних.

У ДЕЦ уточнили, що всього з 20 березня до 31 грудня 2020 року в ДЕЦ були подані 26 заявок на проведення клінічних випробувань препаратів для лікування COVID-19. За цей період ДЕЦ відмовив у проведенні п'яти клінічних випробувань, зокрема двох вітчизняних і трьох міжнародних. З 1 до 15 січня 2021 року МОЗ на підставі висновків ДЕЦ відмовив у проведенні в Україні двох міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань.

"Рішення про відмову були прийняті на підставі висновків ДЕЦ, оскільки відповіді на зауваження експортом були надані не в повному обсязі", - зазначили в ДЕЦ.

Крім того, в ДЕЦ повідомили, що в Україні завершені чотири клінічних випробування препаратів для лікування COVID-19, зокрема три протоколи вітчизняних виробників і один протокол міжнародного багатоцентрового клінічного випробування, яке було достроково припинено в Україні та світі.

Всього станом на 19 січня в Україні проводяться 514 різних клінічних випробувань, зокрема, 17 протоколів вітчизняних виробників і 497 протоколів міжнародних багатоцентрових клінічних випробувань.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні