Слідом за Норвегією: Швейцарія відключить усі FM-радіо

0
3
Слідом за Норвегією: Швейцарія відключить усі  FM-радіо
Представники радіоіндустрії Швейцарії домовилися про відключення аналогових FM-передавачів. Очікується, що суспільний мовник Швейцарії остаточно перейде на цифру в середині 2022 року, а до січня 2023 те ж саме зроблять і швейцарські приватні радіостанції, повідомляє mediasat.

Кінець епохи використання діапазону ультракоротких хвиль для аналогового FM-мовлення (VHF-FM) настане раніше, ніж це передбачалося раніше, - заявили у Федеральному управлінні зв'язку (OFCOM). Спочатку влада країни заявляли про те, що остаточний перехід звукового мовлення на цифрові стандарти (DAB) відбудеться в кінці 2024 року.

Опитування, проведене в 2020 році, показало, що лише 13% населення Швейцарії слухає програми FM-радіо, - повідомили в OFCOM. У той же час, зростання слухання цифрового радіо в період з 2015 по 2020 рік склало 22%.

Технологія цифрового звукового мовлення пропонує вдосконалену якість передачі звуку, забезпечує більш широку зону покриття та, згідно з даними регулятора зв'язку, вже є найбільш використовуваним каналом передачі програм для радіостанцій, які ведуть мовлення в країні.

У минулому році OFCOM запустила довгострокову інформаційну кампанію вартістю 5 мільйонів швейцарських франків (5.67 мільйона доларів США), покликану підготувати слухачів до переходу радіомовлення на цифрові стандарти. Уряд почав розробляти правову основу для виходу з обігу технології FM-радіо ще в 2017 році - коли Норвегія стала першою країною в світі, яка припинила мовлення в FM-діапазоні національних радіомереж.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні