Лікар повідомив про часті наслідки коронавірусу

0
4
Лікар повідомив про часті наслідки коронавірусу
Український лікар-гастроентеролог вищої категорії Євген Дубівка розповів з чим доводиться стикатися пацієнтам, які вилікувалися від коронавіурсної інфекції. Своїми висновками фахівець в понеділок, 18 січня, поділився з порталом Укрінформ.

Так, за його словами, у тих, хто одужав, часто спостерігаються кишкові кольки, біль в шлунку і виснаження.

За його словами, що в кожному 5-му випадку в післяковідних пацієнтів виникають проблеми зі шлунком або кишечником.

"Це можуть бути кишкові болі, явища диспепсії (печія, нудота, метеоризм), у деяких пацієнтів хвороба протікає без температури і кашлю, але з потужними коліками в животі. Реагує здуттям, болями, у когось послаблюється стілець, а у когось навпаки - формується схильність до закрепів. у деяких загострюються коліти. В окремих випадках, а ми це вже бачили двічі, після ковіду проявилося одне з найважчих в медицині захворювань - неспецифічний виразковий коліт, коли з'являються часті проноси з кров'ю", - зазначив Дубівка .

Лікар наголошує, що кишечник відповідає за чверть імунітету людини, а за даними досліджень, його мікробіота формує наш настрій. До того ж, геном кишкових бактерій, який становить 3-4 кілограми, в десятки разів перевищує людський.

"До кінця невідомо, що відбувається в кишечнику при коронавірусі. Якщо він нормально виділяє свої імунні речовини, захисна активність зростає. Розумієте, треба думати не тільки про маску, миття рук і щоб не терти пальцями очі, а щоб і кишечник добре працював" , - додав лікар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні