За місяць борги по зарплаті скоротились на 700 мільйонів

1
3
За місяць борги по зарплаті скоротились на 700 мільйонів
Сума заборгованості підприємств по зарплаті по всій Україні за місяць зменшилась майже на 700 млн грн (18%) - із 3,8 млрд грн (станом на 7 грудня 2020-го) до 3,1 млрд (станом на 11 січня 2021 року) грн.

Пише Економічна правда.

Зазначається, що заборгованість насамперед скоротилась завдяки її скороченню на підприємствах держсектору.

"17 грудня 2020 року у Мінекономіки було проведено чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, протягом якого було прийнято рішення щодо запровадження негайних заходів для скорочення цієї заборгованості на підприємствах державного сектору економіки.

Найбільший внесок у покриття заборгованості зробили Донецька (299 млн грн), Львівська (169 млн грн) та Харківська (97 млн грн) області. Найбільшим боржником все ще залишається Донецька область з показником 719 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Водночас по Києву, де заборгованість сягає 337 млн грн, цей показник зменшився лише на 10,2 млн грн.

"Левова частка (89,1%) або 623,8 млн грн погашення заборгованості з заробітної плати припадає на підприємства державної форми власності.

З них підприємства Міненерго скоротили заборгованість на 535 млн грн, підприємства Укравтодору - на 54 млн грн, та підприємства Укроборонпрому - майже на 43 млн грн, який є найбільшим боржником (587 млн грн) в розрізі центральних органів влади України", - додали в Мінекономіки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та що ви кажете, на КП "ЛПЕ" зарплата ще не виплачена за жовтень 2020 р.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні