МВФ проти зниження ціни на газ для українців

5
-4
МВФ проти зниження ціни на газ для українців
Під час проведення консультацій з МВФ Україна не отримала погодження на зниження ціни на газ для населення. Про це УНН повідомило джерело у Міністерстві фінансів України.

Мова йде про пункт меморандуму України з МВФ, за яким держава зобов’язалася запровадити ринок газу в Україні, в результаті чого ціна на газ для населення зросла з 3 до 9 гривень за кубічний метр.

"Станом на цю хвилину, нічого вони нам не "одобрили". Тарифи знизити не дали добро. Ці всі перемовини ще тривають, питання не одного дня. Там цілий процес, але на сьогодні ми не маємо "зеленого світла", щоб піти на зниження тарифу для населення", - повідомив співрозмовник агентства.

Тобто, станом на зараз, у державі продовжує діяти ринкова конкуренція постачальників газу, яка не має верхньої точки встановленої ціни на кубометр газу. У цей же час прем’єр-міністр України Денис Шмигаль порівнює ринок газу з ринком інтернету і твердить, що уряд вирішив зафіксувати ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Раніше в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, який у грудні 2020 року обіцяв знизити ціну на газ для населення, вже казав, що зниження тарифу на газ потрібно узгодити з МВФ, а зараз Вітренко пропонує купувати газ з Росії для потреб України.

Ще одна складова перемовин між Україною і МВФ полягає у тому, що ми чекаємо на другий транш запозиченнь. У грудні 2020 року Денис Шмигаль сказав, що Україна планує отримати гроші у лютому-березні 2021 року. "Якщо не буде сюрпризів" - додав тоді прем’єр. Очевидно, той самий "сюрприз" стався у вигляді невдоволення українців платіжками за комірне, які вони отримали у січні і вийшли на масові протести.

Тому можна допустити, що газове питання може стати наріжним каменем у рішенні кредитора давати, чи не давати Україні другу частину траншу.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд занепокоєний наміром українського уряду найближчим часом прийняти рішення про зниження цін на газ для побутових споживачів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А отой МВФ чомусь незапокоєний що в нас зарплати найнищі в європі!!! Бідна людина не купуватиме те що їй не по кишені!
Відповісти
Ура перемога
Відповісти
в уряду один вихід - застрелитись квасним вогерком.
Відповісти
А,хто вас жидва заставляв піднімати ціни? МВФ заставляв? Йому до сраки,але коли вже підняли,то йому не до сраки,бо буде чим віддавати кредит.
Відповісти
Нічого у нас в Україні не зміниться. ЄС диктує свої умови і все тут. Ось так буде і з ціми тарифами, а значить будемо мучитися ще років з 25. Згадайте: Литву, Латвію, Естонію та ту ж саму Польщу, вони як йши до ЄС взагалі платили за комунальні послуги, за газ, за електроенергію і воду 50% від своїх доходів на місяць.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні