--> Туристичний ринок в Україні за рік скоротився на 60-70% | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Туристичний ринок в Україні за рік скоротився на 60-70%

0
8
Туристичний ринок в Україні за рік скоротився на 60-70%
У 2020 році туристична галузь в Україні скотилася на рівень розвитку в дев'яностих роках.

Інформує Кореспондент.

Минулоріч через пандемію коронавірусу ринок турагентів і туроператорів в Україні скоротився на рекордні 60-70%. Однак, ситуацію дещо пом'якшило відкриті кордони Туреччини і Єгипту. Про це в коментарі Економічній правді в п'ятницю, 15 січня, розповів виконавчий директор Української асоціації туристичних агентств Павло Григораш.

"За даними UNWTO, туристичний потік у 2020 році впав на 72% і відкинув галузь на рівень дев'яностих років. В Україні ситуацію дещо нівелювали відкриті і відносно доступні Туреччина і Єгипет. Але, тим не менше, за підсумками року обсяг продажів впав на 60-70%", - повідомив Григораш.

Він також зазначив, що поки складно оцінити кількість операторів, що працюють на ринку - це можна буде з'ясувати тоді, коли "буде можливість відновити повноцінну роботу".

Зараз в Асоціації мають позитивне бачення галузі в 2021 році, адже країни поступово послаблюють вимоги до в'їзду, а вакцинація набуває все більших масштабів.

Григораш також підкреслив, що необхідно відновлювати туристичну сферу, так як ще один рік у такому режимі багатьом туроператорам пережити буде дуже важко.

Нагадаємо, за даними ООН у 2020 році міжнародний туризм впав до рівня 1990 року, а кількість туристів за рік скоротилася на 900 мільйонів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні