--> Українцям видаватимуть міжнародний сертифікат про вакцинацію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям видаватимуть міжнародний сертифікат про вакцинацію

0
-3
Українцям видаватимуть міжнародний сертифікат про вакцинацію
Планується, що такий документ буде видавати кожен сімейний лікар, однак, механізм ще опрацьовується.

Пише Кореспондент.

Свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 міжнародного зразка, ймовірно, видаватиме кожен сімейний лікар. Наразі в Міністерстві охорони здоров'я шукають механізми, як це організувати. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, зараз в Україні міжнародне свідоцтво про вакцинацію видається частіше про щеплення проти жовтої лихоманки. Причому, по всій країні зробити його можна тільки в п'яти - шести кабінетах.

"Вакцинація проти COVID-19 буде проводитися, мінімум, у 4 250 пунктах щеплень. Плануємо зробити так, щоб видати міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 міг кожен сімейний лікар, тому вивчаємо механізми", - заявив Ляшко.

Він також розповів, коли буде актуальним паспорт вакцинації.

"Тільки тоді, коли ви, наприклад, захочете подорожувати до Великої Британії, а вона, скажімо, поставить умову при перетині державного кордону мати при собі міжнародне свідоцтво про вакцинацію", - зазначив заступник міністра.

Ляшко розповів про планований механізм вакцинації в Україні.

"У нас вакцинація буде проведена з внесенням запису в електронну медичну карту пацієнта в Електронній системі охорони здоров'я, яку модерує НСЗУ - поки ми розробляємо таку систему", - сказав заступник голови МОЗ.

За його словами, лікар видаватиме пацієнтові міжнародний зразок англійською або французькою мовою, поставивши на нього свій підпис і печатку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні