Ціна на ігристе вино в Україні підвищилася

0
-1
Ціна на ігристе вино в Україні підвищилася
Кабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну пляшки ігристого вина з 89 до 109 гривень за пляшку 0,7-0,75 літра, відповідну постанову уряд України прийняв 13 січня, повідомляється на сторінці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у Facebook.

"Зараз дуже важливо захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії і забезпечити споживача якісними українськими продуктами виноробства. В результаті виграють усі: українські винороби стануть конкурентоспроможними і відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їхню сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований продукт", - заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Міністр відзначив, що головна проблема сектору полягає в тому, що на цей момент на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами. Тобто імпортований напій на основі вина, що має низьку якість, продається за ціною як ігристе вино. В результаті програє український виробник через те, що покупця вводять в оману.

Петрашко додав, що національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, у зв'язку з чим виникла загроза закриття українських виноробних заводів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні