П'яний ув'язнений намагався вбити працівника колонії

0
5
П'яний ув'язнений намагався вбити працівника колонії
Уродженець Іванич, перебуваючи за ґратами, спробував вбити інспектора відділу нагляду і безпеки ДУ «Цуманська виправна колонія (№84)».

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду, повідомляє "Конкурент".

Так, ще у 2018 році чоловіка засудили до семи років та шести місяців позбавлення волі із застосуванням примусових заходів медичного характеру у вигляді психіатричної допомоги у примусовому порядку за місцем відбування покарання (у 2019-му вирок було змінено постановою Верховного Суду).

7 серпня 2020-го засуджений, будучи п'яним та знаходячись у кабінеті інспектора відділу нагляду і безпеки, висловив в його бік погрозу у вбистві та дістав з кишені саморобний ніж, яким намагався вдарити працівника колонії у шию. Нападника зупинили.

Обвинувачений свою провину повністю визнав, щиро розкаявся та просив суворо не карати.

За висновком судово-психіатричного експерта від 23 листопада 2020 року, в'язень страждає на легку розумову відсталість з вираженою емоційно-вольовою нестійкістю. За своїм психічним станом може усвідомлювати свої дії, але повною мірою не здатний керувати ними. Внаслідок цього він може бути визнаний обмежено осудним.

У підсумку чоловіка визнали винним у погрозі вбиством та призначили два роки позбавлення волі. До цього додали ще не відбутий термін, визначивши остаточний період перебування у в'язниці – п'ять років та шість місяців (починаючи з 5 січня 2021-го). Також щодо нього будуть застосовувати примусові заходи медичного характеру у вигляді психіатричної допомоги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні