--> В уряді розповіли про шляхи зниження тарифів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В уряді розповіли про шляхи зниження тарифів

3
0
В уряді розповіли про шляхи зниження тарифів
Кабінет міністрів підготував два шляхи для вирішення ситуації із підвищенням тарифів на газ та електроенергію.

Пише Громадське радіо.

За його словами, перший підхід — це формування тарифів на газ за формулою «ціна на європейських хабах «мінус» транспортування газу до України», який пропонує Міністерство енергетики. Відомство також пропонує тимчасово обмежити маржу для газопостачальників.

За словами Шмигаля, це має суттєво знизити тарифи і «нівелювати спроби спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил».

Другий підхід пропонує державна компанія «Нафтогаз». Йдеться про посилення конкуренції на ринку шляхом обов’язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить «Нафтогаз». Крім того, пропонується, аби газопостачальні компанії почали активно конкурувати за базу споживачів, що має призвести до зниження тарифів у межах відкритих торгів.

Нагадаємо, що у грудні премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив Міненерго разом з Антимонопольним комітетом перевірити обґрунтованість цін на газ від приватних постачальників. Він закликав українців вибирати як постачальника газу «Нафтогаз», оскільки у нього найнижчі ціни.

У січні 2021 року «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів на рівні 7,22 гривні за кубометр з ПДВ і без урахування вартості доставки. Зараз кубометр газу коштує 6,33 гривні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То Юлька виновата,бо це вона створила геноцид своїми газовими договорами з Х@йлом,а тепер ми мусимо за це дорого платити і не треба бастувати і майданити ,а то Путін нападе.
Відповісти
«СМІЛІШЕ!»: Зеленського Трикратного Крадуна Пенсій ШТУРМУЙТЕ В КОНЧАЗАСПІ і САДЖАЙТЕ НА КОЛ, НА ЯКОМУ ЧУТИ ЗЕ-клоунські КОМАНДИ РОСІЙСЬКОЮ МОВОЮ БЕЗСОВІСНО ГРАБУВАТИ мізерні ПЕНСІЇ В ПЕНСІОНЕРІВ!!!!!
Відповісти
трикратного крадіяку пенсій клоуняку-зеленяку вниз рилом на гілляку!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні