В Україні будуть відслідковувати викиди парникових газів

0
4
В Україні будуть відслідковувати викиди парникових газів
В Україні почала діяти система моніторингу звітності та верифікації парникових викидів, що дозволить забезпечити Україні торгівлю квотами на них. Про це в понеділок, 4 січня, повідомляє Державна екологічна інспекція.

"Із 1 січня 2021 року набирає чинності закон України" Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів". Ухвалення цього документа є важливою передумовою для здійснення заходів з боротьби зі зміною клімату, заснованих на досвіді ЄС. Це, зокрема, введення системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

Для її впровадження необхідно створення порядку моніторингу за емісією парникових газів і ведення звітності", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що така система дозволить:

отримувати точну інформацію про обсяги емісії парникових газів від виробничих установок;

забезпечити контроль за викидами, мати можливість їх обмежувати;

впровадити обов'язкову методику розрахунку емісії парникових газів для всіх установок, з яких ці викиди здійснюються.

Також глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований пояснив, що на Держекоінспекцію було покладено ряд обов'язків - перевірка даних в звітах про викиди, планах моніторингу тощо.

"Протягом трьох місяців після подачі таких документів посадовими особами підприємств інспекція може ініціювати позапланову перевірку, під час якої відстежує достовірність інформації, зазначеної в звітах або планах", - пояснив Мальований.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні