Загадково зник засновник Alibaba

0
-1
Загадково зник засновник Alibaba
Китайський мільярдер і засновник Alibaba Джек Ма кілька тижнів не з'являвся на публіці. Це сталось після того, як він розкритикував державну фінансову систему і виступив за реформи.

З 10 жовтня Ма нічого не писав у твітері. Про це повідомили на сайті Independent, інформує 24 канал.

Також мільярдер не з'явився у фінальному епізоді шоу талантів Фонду Джека Ма Africa's Business Heroes. В ньому 10 африканських початківців-підприємців отримують загальний грант у розмірі 1,5 мільйонів доларів на реалізацію своїх ідей.

Як писало видання The Financial Times, китайського мільярдера замінили в журі у фінальному епізоді шоу співзасновником Alibaba Люсі Пен. Водночас його фотографія видалена з вебсторінки суддівства.
У новинах процитували представника Alibaba, який заявив, що Ма більше не може брати участь у фіналі шоу через свій розклад.

Раніше конкурсанти презентували свої ідеї безпосередньо Джеку Ма. Попри те, що фінал конкурсу відбувся в листопаді 2020 року, його трансляцію відклали на весну 2021 року.

Під час виступу на саміті 24 жовтня 2020 року 56-річний Ма розкритикував банківську систему Китаю і закликав до реформ. Він навіть сказав, що китайські банки працюють з менталітетом "ломбарду".

Промова прозвучала всього за кілька тижнів до запланованого первинного публічного розміщення акцій Ant Group, дочірньої компанії Alibaba.
Лістинг на фондовому ринку визнаний найбільшим у світі IPO вартістю приблизно 35 мільярдів доларів.

Але за кілька днів до того, як це сталося, регулятори Китаю призупинили його, пославшись на "серйозні проблеми".
Згодом проти компаній мільярдера було здійснено низку дій, включаючи антимонопольне розслідування щодо корпорації Alibaba Group.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні