--> Новий штам коронавірусу набагато більш заразний, ніж попередній | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Новий штам коронавірусу набагато більш заразний, ніж попередній

0
-1
Новий штам коронавірусу набагато більш заразний, ніж попередній
Науковці з лондонського Імперського коледжу провели дослідження нового штаму Covid-19, що вперше був виявлений у Великій Британії. Мутований коронавірус виявився набагато більш заразним

Вчені дійшли висновку, кількість заражень новим варіантом Covid-19 збільшилася втричі у листопаді, в той час як захворюваність початковою версією вірусу зменшилася на третину, пише Українська правда.

Професор Аксель Ганді сказав, що різниця між типами вірусів досить велика: «Існує величезна різниця в тому, наскільки легко поширюється (мутований - УП) варіант вірусу. Це найсерйозніша зміна вірусу з моменту початку епідемії».

Вчені дійшли висновку, кількість заражень новим варіантом Covid-19 збільшилася втричі у листопаді, в той час як захворюваність початковою версією вірусу зменшилася на третину.
Ганді стверджує, що новий штам є суттєво заразнішим, оскільки він збільшує так зване число R — показник контагіозності (заразності) вірусу на 0,4−0,7 одиниці.

Пряма мова професора Оксфордського університету Джима Найсміта: «Дані Імперського коледжу демонструють найглибший на даний момент аналіз та вказують на те, що заходи, яких ми вживали до цього часу (для стримання поширення Covid-19 - УП), не допоможуть знизити число R (заразність - УП) до значення менше одиниці».

Висновок вчених: Науковці вважають, що результати дослідження свідчать про те, що найближчим часом знадобляться більш жорсткі карантинні обмеження, аби запобігти подальшому розгортанню епідемії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні