У Волинській обласній клінічній лікарні зробили 2 окремі пункти забору ПЛР-зразків

0
-7
У Волинській обласній клінічній лікарні зробили 2 окремі пункти забору ПЛР-зразків
У Волинській обласній клінічній лікарні облаштували два окремі Пункти забору ПЛР-зразків – для медперсоналу та амбулаторних пацієнтів.

Про це йдеться в сюжеті Андрія Гнатюка, пише Конкурент.

Для пункту отримання ковід-матеріалу у Волинській обласній клінічній лікарні облаштували окреме приміщення – люди не блудять коридорами в пошуку лабораторії, не контактують з іншими пацієнтами і не заражають їх. Мазки беруть у колишньому приміщенні чергового перед центральним входом. Там можна й отримати результати. Логістичне розташування пункту для взяття ковідматеріалу заощаджує час людей, адже розташована будова поблизу зупинок в обох напрямках.

Як розповів в.о. директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, для більшої безпеки розділені потоки пацієнтів і медичних працівників, які потребують обстеження на ПЛР.

"Нами створено два пункти забору зразків – один для персоналу на території поліклінічного відділення, другий – для амбулаторних пацієнтів. Пункт забору ПЛР-зразків оснащений всім необхідним, з окремим входом як для пацієнтів, так і для медперсоналу, з відеонаглядом, з домофоном для зручності і мінімізації контакту між відвідувачами і персоналом", – розповів він.

Результати досліджень біоматеріалу, взятих до 09:00 год., готові вже після 15:00 год., видають їх тут із 15:30 до 16:30. Інші результати можна забрати або того ж дня після 19:00 год у приймальному відділенні, або в пункті взяття мазків наступного дня. Для тих, хто виїжджає за кордон, дають англомовну версію з QR-кодом.

Зі слів завідувачки лабораторії Волинської обласної клінічної лікарні Людмили Мілінчук, є певні вимоги для того, щоб правильно забрати біологічний матеріал для тестування. Зокрема, пацієнт обов'язково має бути голодний, не полоскати горло, не чистити зуби.

ПЛР-дослідження у Волинській обласній клінічній лікарні коштує 750 грн з україновним друком результатів та 900 грн – англомовним з QR-кодом. Найближчим часом ціни піднімати не планують.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні