Майже 5000 волинян за тиждень захворіли на ГРВІ: де хворих найбільше

0
-3
Майже 5000 волинян за тиждень захворіли на ГРВІ: де хворих найбільше
На Волині показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 439 на 100 тисяч населення (вищий від середньо державного на 13%), нижчий від епідемічного порогу на 23%. Порівняно з аналогічним періодом минулого року показник захворюваності менший на 7%.

Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському та Шацькому районах.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Упродовж останнього тижня в області захворіли близько 5 тис. волинян на ГРВІ, із них 54 % – це діти віком до 17 років (понад 2 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80 % – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіли близько 70 тис. мешканців області, що на 6 тис. більше ніж попереднього сезону.

Всього в області вакциновано понад 2 тис. осіб, із них 55% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком 6 міс. – 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні нижчий

епідемічного порогу на 21 % та становить 381 на 100 тис. населення, а також на 10 % вищий за аналогічний період минулого сезону.

У Херсонській та Черкаській областях інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ перевищив епідемічний поріг та був на середньому рівні інтенсивності епідемічного процесу. В інших регіонах України, зокрема в нашій області, перевищення епідемічних порогів не спостерігалося.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні