--> Коли Україна отримає План дій щодо членства в НАТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли Україна отримає План дій щодо членства в НАТО

2
0
Коли Україна отримає План дій щодо членства в НАТО
Україна прагне отримати План дій щодо членства в НАТО.

Є шанс побачити перспективу надання Україні ПДЧ восени 2021 року. Про розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Важливим є отримання Україною повноцінного членства у Північноатлантичному альянсі. Ті, хто уважно стежить за динамікою українсько-американських відносин, знають, що з року в рік наше військово-технічне співробітництво зміцнюється. Зростають і обсяги того, що ми отримуємо, або закуповуємо в США, і виділені кошти на військову підтримку України. Тобто, ми вже дуже серйозно просунулися в цій сфері. Ми будемо обговорювати з новою адміністрацією це питання, будемо зважувати всі "за" і "проти", бо тут є і політичний елемент. Наразі цим статусом наділені країни, які не належать до євроатлантичного простору.

Тобто, вони жодним чином не можуть стати частиною євроатлантичного простору, тому що так склалася географія. Україна є невід'ємною і природною частиною євроатлантичного простору. Тому ми маємо завжди бити в точку членства в НАТО. Це є абсолютним і безумовним пріорітетом", - розповів Кулеба, передає ТСН.ua.

Зауважив, якщо Грузія першою отримає ПДЧ - це тільки зміцнить позиції України. Якщо отримаємо одночасно — теж чудово. Але не треба перетворювати похід в НАТО на соціалістичне змагання. Є нормальний політичний процес. Нас цікавить кінцева мета. А кінцева мета — це Україна як держава-член Північноатлантичного альянсу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Член вже утримала
Відповісти
Йдеться про Зеленського?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні