Перші поставки вакцин до України змістилися на березень

0
1
Перші поставки вакцин до України змістилися на березень
Перші поставки вакцин від коронавірусу до України очікують у березні 2021 року, хоча раніше Міністерство охорони здоров’я розраховувало розпочати щеплення вже в лютому. Про це на пресконференції заявив голова міністерства Максим Степанов.

Пише Бабель.

За словами міністра, уряд отримав підтвердження про поставки за глобальною програмою розподілення вакцин COVAX під керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров’я — вони розпочнуться наприкінці першого кварталу наступного року.

«Ми розраховуємо на березень. Обсяг поставки — 8 млн доз. Перший транш — 1,2 млн доз», — сказав Степанов.

Перед цим міністр Кабміну Олег Немчинов говорив, що в рамках COVAX Україна отримає не 8, а 16 млн доз, яких буде достатньо для щеплення 8 млн громадян.

Також за його словами, Україна буде планово закуповувати сертифіковану вакцину від різних виробників, щоб люди не з пріоритетного списку також могли вакцинуватися.

За підрахунками МОЗ, в Україні першочергової вакцинації потребують приблизно 21 млн громадян. Для цього необхідно 15,1 млрд грн, але в бюджеті 2021 року закладено лише 2,6 млрд грн. Також у план вакцинації внесли жителів окупованого Донбасу
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні