Луцька райрада затвердила регламент: без правок не обійшлося

0
0
Луцька райрада затвердила регламент: без правок не обійшлося
У Луцькій районній раді восьмого скликання затвердили Регламент.

Відповідне рішення ухвалили у понеділок, 28 грудня, під час сесійного засідання.

Заступник голови райради Сергій Сівак зазначив, що винесений на голосування документ є продуктом колективної діяльності.

"За основу ми взяли регламент попереднього скликання. Ми постаралися збалансувати його таким чином, аби інтереси усіх депутатських фракцій були повноцінно враховані"
, – сказав він

Сівак зазначив, що регламент розглянули більшість комісій. До нього запропоновано декілька правок. Зокрема до регламенту додали можливість проводити сесійні засідання дистанційно та дозволили фракціям робити заяви на початку сесії тривалістю до п’яти хвилин.

"Вони не будуть обговорюватися, по ним не прийматимуть ніяких рішень. Заявою можна буде декларувати позицію щодо різних питань", – пояснив посадовець.

Разом із цим Сівак повідомив, що під час минулої каденції не працювали електронні петиції районної ради. Як виявилося, це пов’язано з технічною неможливістю або з дорогою процедурою зміни сайту районної ради.

"Проте ми цю систему запровадимо", – сказав заступник.

Натомість голова фракції "СВІДОМІ" Юрій Циганюк зазначив, що існує платформа E-DEM, яка бсолютно безкоштовна:

"Наша фракція може проконсультувати та допомогти запровадити ці електронні інструменти на сайті районної ради. Це нам нічого не вартуватиме".



У підсумку регламент з правками затвердили більшістю голосів. Окрім цього під час засідання проголосували за положення про постійній комісії, внесли зміни до бюджету та розглянули майнові питання.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні