МОЗ закупить COVID-ліки, проти яких виступила ВООЗ

0
0
МОЗ закупить COVID-ліки, проти яких виступила ВООЗ
У ВООЗ висловили стурбованість тим, що Кабмін виділив 125 млн гривень на препарати від COVID-19, ефективність яких не доведена. Відповідний лист глава регіонального Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге направив до Міністерства охорони здоров'я в понеділок, 28 грудня.

Лист свідчить, що Україні слід переглянути свою практику призначення експериментальних ліків від COVID-19, а такий великий бюджет варто направляти на забезпечення кисневої терапії та необхідних матеріалів.

Своєю чергою, глава МОЗ Максим Степанов так відреагував на цю інформацію.

"Йдеться про виділення коштів на централізовану закупівлю лікарських засобів Імуноглобулін та Тоцілізумаб. Ці два лікарські засоби внесені в національний протокол лікування COVID-19. Цей протокол складається нашими кращими провідними фахівцями нашої країни, кожен день лікують українців, хворих на COVID-19, рятують їх життя. Якщо українські фахівці, використовуючи це, рятують життя українців, то ми будемо закуповувати і поставляти в лікарні ці лікарські засоби для того, щоб вони і далі рятували", - сказав він на брифінгу.

Під час українського дослідження ефективності Імуноглобуліну, препарат, за словами міністра, показав "непоганий результат". Він нібито в чотири рази - з 23,6% до 6,25% - "скорочує летальність при критичному перебігу COVID-19, а також скорочує середній час до настання поліпшення з дев'яти до п'яти днів. При цьому його ефективність перевіряли тільки на 66 пацієнтах. Крім того, компанія досі не виклала у відкритий доступ звіт про дослідження, є тільки інформація про його реєстрацію.

Степанов додав, що ці два препарати закуповують централізовано через їх високу вартість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні