Зеленський пояснив, чому Україна не може припинити участь у Мінському процесі

2
0
Зеленський пояснив, чому Україна не може припинити участь у Мінському процесі
Президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би вийти з Мінських угод через їхню недостатню ефективність, але це загрожуватиме скасуванням санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Пише Бабель.

Про це він розповів в інтерв’ю «Фокусу».

«Вважаю, що ми з Мінських домовленостей просто так вийти не можемо. Тому що європейці можуть зняти санкції з Росії і представників ОРДЛО. Але особисто я б вийшов. Тепер, сидячи в шпагаті, треба щось робити, ставати на ноги, бо інакше будеш просуватися вперед надто повільно», — наголосив він.

Зеленський також зазначив, що не погоджується з «деякими моментами» Мінських домовленостей, у зв’язку з цим було прописано «детальний план припинення війни».

«Для цього запропонували режим тиші та його дотримання з конкретної дати, не звертаючи уваги на провокації. Вважаю, що перший крок зроблено. Далі — зустрічаються наші радники в нормандському форматі, готують зустріч лідерів», — додав він.

Водночас Зеленський висловив думку, що закінчити війну хочуть лише Україна та її європейські партнери — «Росія не дуже поспішає, бойовикам це невигідно».

«Зустріч радників мала відбутися в грудні. На ній планувалося обговорити конкретні кроки. Хочу, щоб до них були привʼязані конкретні дати, як із нашим першим режимом тиші. І тут є суперечки. Тому що за дати треба буде всім відповідати. Ця зустріч так і не відбулася. По-перше, вони сперечаються. По-друге, коронавірус, тому зараз вона теж не відбудеться. Після того, як зустріч пройде, ми будемо готувати план з усіма датами. Це все план А», — розповів він, зауваживши, що говорити про план Б поки зарано.

Окремо президент заявив, що вважає необхідним прямий діалог із Володимиром Путіним, оскільки в «нормандському форматі» не порушуються питання Криму.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жapкиe дeвyшки ищyт eбли на oднy нoчь! Вce бecплaтнo и aнoнимнo, вce oни жaждyт cпepмы и любят ceкc ----- http://bit.do/chpoking
Відповісти
Мінськ неефективний тому що московія не виконала жодного пункту з тих домовленостей, і вона не збирається виконувати будь-які домовленості, не для того вона сюди прийшла зі зброєю!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні