У Луцьку з'явиться аналог музею мадам Тюссо?

1
-2
У Луцьку з'явиться аналог музею мадам Тюссо?
Як зробити Волинь та Луцьк привабливими для туристів, обговорювали вочра, 24 грудня, на робочій зустрічі голови обласної ради Григорія Недопада, його заступників Юрія Поліщука та Григорія Пустовіта з розробником проєкту "Музей становлення української нації" Валерієм Галаном.



Комунікатором такої розмови стала депутатка Луцької міської ради Алла Надточій. Вона каже, що зініціювала такий діалог відомого мецената та волинської влади, аби зробити область привабливішою для туристів, пише сайт облради.



Музей "Становлення української нації" - це перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями. Тут оживають сторінки історії нашої держави, з якими можна ознайомитися упродовж 1,5-2 годин через сюжети з абсолютно реалістичними 3-D фігурами видатних постатей: королів та гетьманів, військових та вчених, артистів та спортсменів.

"Нашу історію, або вкрали, або ж перекрутили, а важливо, щоби люди знали, пишалися та об'єднувалися навколо історії. Тоді мінятиметься свідомість. Якщо я знаю, що мої пращури - леви, то я - лев. І тоді я не дам зробити із себе "барана", - пояснює Валерій Галан.



"Міста західної частини України намагаються наслідувати в усьому Львів. Відкривають кав'ярні та шоколадні майстерні. Цим вони хочуть привабити туристів. Але кав'ярні - це родзинка Львова, а в Луцька має бути - своє", - підкреслив пан Галан.

Він називає найголовнішим туристичним магнітом нашого обласного центру замок, каже, що чув про інші туристичні об'єкти в області, але вважає, що власне туристичний бізнес у нас розвинутий дуже слабо.



Григорій Недопад відзначив, що на Волині чимало цікавих об'єктів для туристів, а до історії краю мають стосунок чимало відомих історичних персоналій.

"Наші діти та внуки повинні знати вітчизняну історію і ми повинні зробити все для того, щоб вони хотіли її знати", - каже Григорій Недопад.

Валерій Галан не проти допомогти створити аналог знаменитого лондонського музею мадам Тюссо в Луцьку.

Григорій Недопад пообіцяв відвідати музеї у Львові та Києві, які діють у рамках проєкту "Становлення української нації". Після цього можливо відбудуться більш предметні перемовини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так з культурою усе добре тільки Тюссо не хватає
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні