Дієтологиня дала важливі рекомендації щодо вживання мандаринів

1
0
Дієтологиня дала важливі рекомендації щодо вживання мандаринів
Сезон цитрусових у самому розпалі. Яскравий колір і аромат цих фруктів буквально заманюють з прилавків покупців. Мабуть, мандарини - істинний символ передноворічної метушні і турбот.

А запах ялинки і мандаринів - невід'ємні атрибути зимових свят. Як всім відомо, цитрусові дуже корисні, оскільки містять олії, які здатні вбивати бактерії і віруси. Але важливо не вживати цитрусові, зокрема мандарини, в надмірній кількості, а пам'ятати про добові нормі, нагадує Свідок.

Як розповіла лікарка-дієтологиня Інна Бутько, мандарини містять вітамін С і калій. Останній - елемент, який допомагає залишатися здоровою серцево-судинній системі, виводить зайву рідину. Крім того, це помічник для нашої сполучної тканини, шкіри, а ще калій зменшує зморшки і робить міцними наші суглоби.

Однак дієтолог рекомендує не захоплюватися мандаринами. Так, лікар радить з'їдати в день не більше 300 грамів мандаринів. Для дітей «мандаринова» норма дещо менше - максимум 200 грамів в день.

Додамо, що також лікарі не радять вживати цитрусові натщесерце. За словами дієтолога, найкраще з'їдати мандарини вранці або ж днем ​​до 17:00.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Щоб переглянути додані коментарі до даного матеріалу потрібно оплатити ваш профіль.
Перейти до оплати
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні