--> Вакцинація в Україні розпочнеться вже в січні? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вакцинація в Україні розпочнеться вже в січні?

0
-3
Вакцинація в Україні розпочнеться вже в січні?
Початок першого етапу вакцинації від коронавірусу в Україні запланований на січень. Але його терміни можуть бути несуттєво зрушені.

Повідомляє РБК.

Про це написав глава Моз Максим Степанов в Facebook.

Він зазначив, що за 2021-2022 рік планується вакцинувати 50% населення, а першими щеплення отримають медики, які працюють з пацієнтами, хворими коронавірусом, жителі та співробітники інтернатів і будинків для пристарілих, а також військовослужбовці, які беруть участь у війні на Донбасі.

"Початок першого етапу заплановано на січень. Терміни можуть зміститися на незначний час - це залежить від поставок вакцини", - сказав Степанов.

Сьогодні Міністерство охорони здоров'я опублікувало план масової вакцинації населення від коронавірусу. Він складається з п'яти етапів і має 9 груп ризику.

У план входять 9 пріоритетних груп: медпрацівники; військовослужбовці; працівники соціальної сфери; особи, які проживають в установах з довгострокового догляду, і працівники таких закладів; літні люди (60+ років); працівники критично важливих структур державної безпеки (ДСНС, Нацполиция, Нацгвардія, СБУ, ЗСУ, МВС).

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що вакцинація лікарів почнеться в лютому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні