Україна отримає до 16 млн доз безкоштовних вакцин від коронавірусу

0
4
Україна отримає до 16 млн доз безкоштовних вакцин від коронавірусу
Кількість доз безплатної вакцини від коронавірусу в межах ініціативи COVAX, яку повинна отримати Україна, може збільшитися вдвічі – з 8 до 16 мільйонів.

Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" заявив головний санітарний лікар – заступник глави МОЗ Віктор Ляшко. Він уточнив, що це потенційна можливість, пише Під Прицілом.

За словами заступника міністра, 8 млн доз – це гарантована кількість, яку Україна отримає. Однак нині тривають переговори з Всесвітньою організацією охорони здоров'я, щоби збільшити кількість.

"Усе залежатиме від загальної вартості вакцин, які потрапляють у портфель COVAX. Є потенційна можливість, що Україні за цим механізмом дадуть 16 млн доз – ми це проговорюємо, але поки гарантій немає. 8 млн – це стовідсоткова гарантія, 16 – це потенційна можливість", – пояснив Ляшко.

Також він зазначив, що разом із вакцинами Київ має отримати шприци та бокси біологічної безпеки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні