У Ковелі виявили багато нелегальних працівників

0
-2
У Ковелі виявили багато нелегальних працівників
У місті працює робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Про це повідомляють на веб-сайті Ковельської міськради.

Сьогодні легалізація заробітної плати є одним з пріоритетних завдань як на державному, так і на місцевому рівнях. Адже через тіньовий ринок зайнятості місто втрачає тисячі гривень несплачених податків. А це – кошти для ремонту доріг, соціальних установ, шкіл, лікарень та надання широкого спектру послуг, якими користуються ковельчани.

На жаль, відносини між роботодавцем та найманим працівником не завжди відповідають нормам чинного законодавства. Для координації цієї роботи в місті працює робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, до складу якої входять представники: Управління Держпраці у Волинській області, Ковельського управління ГУ ДПС у Волинській області, Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області та Ковельського міськрайонного центру зайнятості.

Головною метою цієї робочої групи є проведення комплексних заходів, спрямованих на зменшення правопорушень у сфері оплати праці. До таких заходів відноситься і проведення обстежень місць провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання.

23 грудня провели спільний рейд, під час якого вивчили діяльність 25 суб’єктів господарювання. З них – у трьох підприємців виявили нелегалізовані трудові відносини з чотирма найманими працівниками та одна громадянка здійснювала діяльність без державної реєстрації підприємницької діяльності.

Робоча група і надалі продовжуватиме працювати та здійснювати обстеження господарюючих суб’єктів. Тож працедавцям варто подбати про легалізацію робочої сили завчасно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні