Результати дослідження: препарат проти діареї вбиває ракові клітини

0
-6
Результати дослідження: препарат проти діареї вбиває ракові клітини
Ще 2 роки тому вчені знайшли докази того, що препарат проти діареї лоперамід може знищувати ракові клітини у клітинних лініях гліобластоми. Але лише тепер науковці розшифрували механізм його дії, пише 24 здоров'я.

Гліобластома є дуже агресивним та летальним типом раку у дітей та дорослих, який демонструє лише погану реакцію на хімієтерапію. Тож вчені з усіх сил намагаються знайти нові та ефективні терапевтичні підходи. Дослідження про дію лопераміду на гліобластому опублікований у журналі tandfonline.

"Наші експерименти з клітинними лініями показують, що автофагія може сприяти лікуванню пухлин головного мозку гліобластоми", – розповів провідний автор дослідження Сьорд ван Вайк.

Автофагія – це процес перетравлення клітиною власних органел та ділянок цитоплазми. Автофагія потрібна для позбавлення від старих і пошкоджених частин.

Як правило, автофагія регулює нормальні метаболічні процеси, розщеплює та переробляє цінні частини пошкоджених або зайвих клітинних компонентів, забезпечуючи тим самим виживання клітини. Однак у деяких пухлинних клітинах гіперактивація автофагії руйнує так багато клітинного матеріалу, що вони вже не здатні вижити.

Але перш ніж застосовувати лоперамід для лікування гліобластоми, необхідно провести значно більше досліджень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні