На які комунальні послуги з нового року зросте ціна

1
6
На які комунальні послуги з нового року зросте ціна
Повний перелік нових цін в Кабміні оголошувати на камеру відмовляються, але на сьогодні стало відомо про тарифи на газ та світло

Пише Green post.

З 1 січня 2021 року для українців значно зросте ціна на два види джерел енергії — на світло та природний газ. Про це 22 грудня в ефірі ток-шоу "Країна" заявив в.о. обов’язків міністра енергетики України Юрій Бойко.

Тарифи зростуть як для підприємств, так і для пересічних українців.

"Підприємства платять більше, люди – менше. І тим, кому держава хоче допомогти, вона бере гроші з бюджету, а не повинна забирати кошти від промислових підприємств", - сказав Юрій Бойко.

Він уникнув прямої відповіді на питання журналістів, які конкретно тарифи на електроенергію встановлять з нового року для кожної категорії населення. Сказав лише, що з 1 січня повна оцінна ринкова вартість електроенергії становитиме 2 грн 77 коп. за кіловат. Також наразі невідомо, чи будуть сплачувати за зниженим тарифом ті споживачі, які використовують до 100 кіловатів електрики за місяць.

Також у 2021 році вдвічі більше українці будуть платити за доставку блакитного палива. Причому, тарифи будуть коливатися, в залежності від регіону. Так, найменше будуть платити мешканці столиці та Харкова, а найдорожче доведеться розрахуватися жителям Вінниці та Лубен.

"Це дуже дивна історія про те, скільки коштує газ. Якщо у якогось збута 8,89, а у нас 6,33, то це не значить, що у нас не ринкова ціна. Ми теж заробляємо, й та націнка, що є, її достатньо", - прокоментував ситуацію з тарифами на доставку газу директор "Нафтогазу" Максим Рабинович.

Як ми інформували своїх читачів раніше, компанія "Нафтогаз" в грудні встановила гуртову ціну на газ для виробників теплової енергії на рівні 6,013 гривні за кубометр, що на 13,5% вище, ніж вартість газу для теплокомуненерго в листопаді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І де рішуча відповідь «замайбутніх» «захисників» волинян? Де заклики до позачергового засідання ВР? Де піклування про людей? Бо ж так - це не в телевізорі булькати те, що подобається населенню. Тут можна і по зубах отримати. А ви - голосуни за бігборди, а не за розум - жеріть те, за що голосували!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні