Верховний суд Норвегії дозволив уряду продовжувати розвідку нафтових родовищ в Арктиці

0
-5
Верховний суд Норвегії дозволив уряду продовжувати розвідку нафтових родовищ в Арктиці
Верховний суд Норвегії відхилив позов екологічних організацій і дозволив уряду продовжувати розробку нафтових родовищ в Арктиці.

Пише Бабель

Попри те, що більшість нафти у Норвегії видобувається в Арктиці, уряд вважає, що значно більші її поклади розташовані в Баренцевому морі. Водночас екологічні організації, такі як «Грінпіс» і «Природа і молодь», вважають, що розробка родовищ порушує Конституцію країни, а саме статтю про право людей на здорове довкілля.

На думку екологів, розробка родовищ і транспортування нафти спричинять збільшення викидів вуглекислого газу, що зумовить глобальне потепління та порушення Норвегією Паризької кліматичної угоди.

У суді вони вимагали скасувати видані у 2015—2016 роках урядом Норвегії ліцензії на розробку родовищ в Арктиці, але суди нижчих інстанцій не задовольняли їхній позов. Не зробив цього і Верховний суд.

«Це означає, що сьогоднішня молодь не має основного правового захисту від шкоди навколишньому середовищу, який загрожує нашому майбутньому... Це шокує, і ми розлючені», — зазначили в організації «Природа і молодь».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні