--> Як правильно обрати червону ікру, щоб не отруїтися | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як правильно обрати червону ікру, щоб не отруїтися

0
4
Як правильно обрати червону ікру, щоб не отруїтися
Українці в соцмережах почали скаржитися на червону ікру. Пишуть, що продукт часто виявляється підозрілого кольору і з неприємним запахом.

Акційна червона ікра може бути небезпечна, якщо потрапити на несумлінного виробника. Утім, щоб не зіпсувати свято собі та рідним, при виборі делікатесу слід дотримуватись простих правил, розповідає "Сьогодні".

По-перше, купуючи ікру на вагу, вимагайте стікер і дату розпакування тари. Припустимий термін зберігання розмороженої ікри на вагу – лише 2 дні.

За можливістю, перевіряйте температуру в холодильниках з ікрою. Терміни придатності вказують під конкретні умови зберігання. Багато магазинів нехтують цими вимогами.

Перед купівлею фасованої ікри в непрозорій тарі, потрібно потрясти баночку. Це дасть можливість зрозуміти, чи багато всередині самої ікри. Якщо відчувається, що в банці більше рідини, ніж ікринок, – від купівлі краще відмовитися.

Якщо баночка прозора, вивчіть дно. Іноді крізь дно скляної упаковки можна побачити цвіль. Особливу увагу слід приділяти ікрі, що була розфасована більш ніж пів року тому.

Та головне правило - не купуйте червону ікру в інтернеті. У мережі цей продукт продають за заниженими цінами, але найчастіше "делікатес" виявляється просто желатиновими кульками, які пахнуть хімією.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні