Чому Україна не закриває повітряне сполучення з Британією

1
0
Чому Україна не закриває повітряне сполучення з Британією
Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснив, чому Україна досі не закрила авіасполучення з Великою Британією, де зафіксований спалах нового різновиду коронавірусної інфекції.

Пише Радіо Свобода.

«Ми маємо візовий режим з британцями, що вже обмежує кількість пасажирів між нашими країнами. Зараз рейси виконуються переважно для повернення українців з навчання з-за кордону додому на різдвяні канікули», – написав Криклій у своєму телеграм-каналі.

Міністр пообіцяв вести моніторинг ситуації з COVID-19 у Великій Британії і в разі необхідності змінити рішення.

20 грудня прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон своїм указом скасував різдвяно-новорічні плани значної частини населення Великої Британії, що збіглося з найвищими рекордними показниками зараження, які було зафіксовано на позначці 35 928 осіб.

Оголошення британського прем’єра спричинило справжній вибух активності населення майже 10-мільйонного Лондона, коли мешканці столиці будь-що намагалися залишити місто, відбувши до своїх родин і друзів деінде у Британії та за кордоном. Все це призвело до скупчення величезних натовпів на залізничних станціях та в аеропортах. На всі основні лондонські вокзали було надіслано додаткові підрозділи поліції з метою стати на заваді масовому виїзду лондонців із міста.

На додаток, низка країн запровадила заборону на прибуття на їхню територію мешканців Британії. Зокрема, Франція, Ірландія, Нідерланди, Бельгія, Німеччина, Австрія та Італія оголосили про такі обмеження для тих, хто прибуває з Великої Британії. При цьому новини про новий, значно більш заразний штам коронавірусу призвели до певної паніки у країнах, які мають жваве сполучення з Великою Британією.

Британський уряд, у свою чергу, змушений був шукати шляхи виходу з кризової ситуації, надто після того, як Франція закрила свій кордон, що спричинило загрозу переривання постачання медикаментів та продуктів харчування до Великої Британії. Обговорення ситуації, що склалась у цьому зв’язку, відбулось на спеціально скликаному засіданні урядового комітету з надзвичайних ситуацій «Кобра».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не закривають для того щоб ще "свіжого" вірусяку привезти , а потім з ним "неборотися"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні