Клей робитимуть із поліетиленових пакетів?

0
1
Хіміки з Каліфорнійського університету в Берклі змогли переробити використаний поліетилен в клей.

Пише Цікавості.

Незважаючи на те, що в восьми штатах США заборонили одноразову пластмасу, пакети й інше поліетиленове пакування все ще засмічує звалища і забруднює водойми.

Одна з основних проблем, пов’язана з переробленням поліетилену полягає в тому, що його не переробляють в товари першої необхідності. З пластмаси роблять, наприклад, палуби або будівельні матеріали.

Новий хімічний процес, розроблений в Каліфорнійському університеті в Берклі, може зробити з поліетиленового пластика хороший клей.

Більшість пластмас при повторній переробці подрібнюють: в цьому процесі губляться основні властивості пластика, наприклад, простота обробки і пластичність. Попри те, що нові методи можуть розщеплювати пластмаси на їх хімічні складові для того, щоб робити з цього паливо або мастильні матеріали, все одно ці продукти мають низьку цінність і можуть становити небезпеку для навколишнього середовища.

Хімічний процес, розроблений групою вчених, зберігає багато початкових властивостей поліетилену, але додає до полімеру хімічну групу, яка змушує його прилипати до металу. Модифікований поліетилен можна фарбувати навіть латексом на водній основі. Латекс легко відшаровується від стандартного поліетилену низької щільності.

Незважаючи на те, що цей процес ще не є економічним для промислового використання, дослідники вважають що його можна поліпшити й модифікувати, щоб отримати інші корисні властивості.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні