--> NASA відправить на Марс собаку? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

NASA відправить на Марс собаку?

0
2
NASA відправить на Марс собаку?
Марсіанські собаки будуть приблизно в 12 разів легші від сучасних марсоходів і зможуть подорожувати набагато швидше, досягаючи нормальної швидкості ходьби 5 км/год під час випробувань.

Пише Кореспондент.

У NASA представили чотириногого робота Au-Spot зі штучним інтелектом - модифіковану версію робота Spot від Boston Dynamics, вчені оснащують чотириногих роботів, що імітують тварин, штучним інтелектом (ШІ) і набором сенсорного обладнання, щоб допомогти їм автономно переміщатися по Червоній планеті, повідомляє видання Live Science.

Ймовірно, що роботи - собаки зможуть маневрувати краще, ніж марсоходи Spirit, Opportunity, Curiosity і Perseverance.

Маневреність і стійкість нових роботів поєднуються з датчиками, які дозволяють їм уникати перешкод, вибирати між кількома шляхами і будувати віртуальні картки заглиблених тунелів і печер для операторів на домашній базі.

Традиційні марсоходи обмежуються в основному плоскими поверхнями, але багато цікавих з наукової точки зору районів Марса розташовані на пересіченій місцевості або під землею. Роботи-собаки добре підходять для таких завдань - навіть якщо вони впадуть, вони зможуть знову піднятися.

Марсіанські собаки будуть приблизно в 12 разів легші від сучасних марсоходів і зможуть подорожувати набагато швидше, досягаючи нормальної швидкості ходьби 5 км/год під час випробувань. Дослідники повідомили, що марсохід Curiosity рухається по поверхні Марса зі швидкістю близько 0,14 км/год.

Au-Spot сканує своє оточення за допомогою безлічі датчиків, які обробляються бортовим комп'ютером, що дозволяє Марсіанській собаці відображати те, що навколо нього, в 3D.

Теги: Nasa, Марс, собака
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні