Вперше за 800 років на небі загориться Вифлеємська зоря

1
2
Вперше за 800 років на небі загориться Вифлеємська зоря
Такої події не було вже кілька століть, але легендарне світило знову з’явиться на горизонті і, швидше за все, подібне явище можна побачити єдиний раз у нашому житті.

Євангеліє розповідає, що ця зірка направила трьох волхвів Сходу до воріт Вифлеєму, щоб дістатися до місця народження немовляти Ісуса. Вчені стверджують, що в останнє «Вифлеємську зірку» бачили на Землі в 1226 році. Цього разу початок явища очікують у день зимового сонцестояння — за чотири доби до католицького Різдва, а загалом сяйво можна буде споглядати до 26 грудня. Про це пише Волинь.

Вчені стверджують, що в останнє «Вифлеємську зірку» бачили на Землі в 1226 році.

Власне, насправді ця «зірка» — найбільші планети Сонячної системи Юпітер та Сатурн. 21 грудня вони максимально наблизяться одна до одної і їхнє спільне світіння буде дуже яскравим. Не пропустіть!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вифлеємська зірка - це наднова
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні