Швидка відмовилась: лучанин з коронавірусом мусив їхати в лікарню на таксі

3
-2
Швидка відмовилась: лучанин з коронавірусом мусив їхати в лікарню на таксі
Лучанин з коронавірусом змушений був сам на таксі добиратися до лікарні. Швидка не захотіла за ним приїздити, бо чергова телефоном не почула в нього задишки.

Прикрий випадок трапився у Луцьку в ніч на четвер, 17 грудня. Анатолій Доброчинський вже тривалий час лікував удома запалення легень. Дистанційно консультувався із сімейним лікарем. З початку тижня його стан суттєво погіршився, і лікар порадив викликати швидку. Про це пише Конкурент.

"Сьогодні вночі чергова швидкої медичної допомоги під номером 22 (так вона назвалась, коли я спитав ПІБ) відмовилася приїжджати до мене на виклик (температура 38,6, запалення легень), аргументуючи це тим, що ця температура не висока, і що в розмові зі мною по телефону вона не почула задишки. Потім вже з температурою 39 я сам поїхав в інфекційну, де мені відібрали тести на ковід і поклали на стаціонар", – написав у соцмережах обурений чоловік.

У коментарі журналістам ІА "Конкурент" Анатолій пояснив, що викликати швидку йому сказав сімейний лікар.

"Я в шоці був з тої чергової. Звертався на гарячу лінію ЦГЗ місцевого, щоб залишити скаргу. В інфекційній при огляді мені сказали, що по симптомах у мене запалення, спричинене Ковід-19, та поклали в лікарню", – каже чоловік.

У луцькому центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф кажуть, що ситуацію перевірили. Прослухавши запис розмови, з'ясували, що пацієнт два тижні перебував на амбулаторному лікуванні. Направлення на ПЛР-тест йому мав дати сімейний лікар. А чергова, яка розмовляла з Анатолієм, діяла згідно з інструкцією. Вона не побачила достатніх причин для того, аби відправити до хворого бригаду швидкої допомоги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що по телефону ще можна щось ПОБАЧИТИ?
Відповісти
Для чого така швидка потрібна?
Відповісти
швидка - не таксі, якби сказав що йому #*"::ц приходить, то швидка б - приїхала. А Так - все правильно.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні