«Волиньгаз» приховав від ЗМІ громадські слухання щодо здорожчання тарифу

1
6
«Волиньгаз» приховав від ЗМІ громадські слухання щодо здорожчання тарифу
Лідер Громадянського Руху "СВІДОМІ" та депутат Луцькради Тарас Шкітер вважає, що ні громадськість, ні ЗМІ не були належним чином поінформовані про проведення громадських слухань щодо збільшення тарифу на транспортування газу товариством "Волиньгаз".

Про це він сказав у четвер, 17 грудня, під час сесійного засідання.

Зі слів депутата, на сайті АТ "Волиньгаз" 13 жовтня 2020 року опублікована новина "Проєкт структури тарифу на послуги розподілу природного газу". Тобто заголовок ніяким чином не вказує на запрошення на громадські слухання. Лише в кінці тексту зазначається дата проведення обговорення.

"Пресрелізи ЗМІ не надавалися. Ви ж розумієте, що лучани, волиняни не відвідують щодня сайт "Волиньгазу". Саме тому виникло обговорення і загострення реакції після того, як провідні ЗМІ почали писати новини після засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)", – зауважив Тарас Шкітер.

Таким чином, громадськість не могла долучитися до обговорення і висловити свої зауваження, внести пропозиції.

Натомість фінансовий директор АТ "Волиньгаз" Андрій Тимчишак запевнив, що компанія розсилала листи про проведення слухань всім органам місцевого самоврядування та органам виконавчої влади.

Щодо громадськості, то, зазначив Андрій Тимищак, вона постійно інформується пресслужбою компанії, яка публікує пресрелізи.

Нагадаємо: Луцькрада виступила проти збільшення тарифу на транспортування газу на 73,5% з 1 січня 2021 року.

Відповідне звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалили у четвер, 17 грудня, під час сесійного засідання. Ініціатором проєкту рішення виступила фракція "СВІДОМІ".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивна цифра 73,5% десь вже таке було
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні