У 2020 році міжнародний туризм впав до рівня 1990 року

0
-1
У 2020 році міжнародний туризм впав до рівня 1990 року
За десять місяців країни світу прийняли на 900 мільйонів туристів менше, ніж роком раніше, кажуть в ООН.

Інформує Кореспондент.

Міжнародний туризм з січня по жовтень 2020 року скоротився на 72%, впавши до рівня 1990 року. Про це свідчать дані Всесвітньої туристичної організації ООН у четвер, 17 грудня.

"Скорочення міжнародного туризму в 2020 році на 72% пов'язане з обмеженнями на поїздки, побоюваннями споживачів і глобальною боротьбою за стримування коронавірусу. Все це призвело до того, що цей рік став найгіршим в історії туризму. Згідно з останніми даними, з січня по жовтень країни світу взяли на 900 млн менше туристів, ніж за той же період 2019 року", - сказано в повідомленні.

Ситуація призвела до втрати $935 млрд експортних доходів від міжнародного туризму, що в десять разів перевищує збиток, який понесла галузь у 2009 році через глобальну економічну кризу.

"На базі поточної статистики можна очікувати, що за підсумками року число міжнародних туристичних прибуттів скоротиться на один мільярд або 70-75% і повернеться до рівня тридцятирічної давності. А втрати надходжень від галузі досягнуть $1,1 трильйона. Таке різке падіння може призвести до скорочення світового ВВП на $2 трильйони", - додали в ООН.

При цьому найбільш помітне зниження числа подорожей в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - за 10 місяців воно скоротилося на 82%. На Близькому Сході спад склав 73%, в Африці - 69%. Міжнародні прибуття в Європу і Америку знизилися на 68%. Зниження в Європі виявилося найменшим завдяки короткочасному відновленню туризму в літні місяці. Після початку другої хвилі пандемії в регіоні знову були введені обмеження. Однак, за даними UNWTO, 91% країн у регіоні в цілому послабили обмеження на поїздки.

"Дані про витрати туристів, як і раніше, свідчать про дуже слабкий попит на міжнародні поїздки. Однак на деяких ринках, таких як США, Німеччина і Франція, останнім часом спостерігаються деякі ознаки відновлення. Крім того, попит на внутрішній туризм продовжує зростати в Росії, Китаї і деяких інших країнах", - відзначили в організації.

Як прогнозує організація, вже до другої половини 2021 року туризм може частково відновитися. Але повернення до рівня 2019 року за числом міжнародних прибуттів, ймовірно, займе від 2,5 до чотирьох років.

"Новини про початок вакцинації підвищують бажання споживачів подорожувати, але до одужання галузі ще далеко. Країнам необхідно активізувати зусилля щодо безпечного відкриття кордонів, підтримки робочих місць і підприємств у сфері туризму. Стає все більш очевидним, що туризм - один з найбільш постраждалих від пандемії коронавірусу секторів економіки", - резюмував глава організації Зураб Пололікашвілі.

Раніше в Нью-Йорку назвали терміни відновлення потоку туристів. Число зайнятих у розважальній та готельній індустрії Нью-Йорка до пандемії становило близько 350 000 осіб.
Теги: Туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні