Які типи людей майже не п'яніють і чому

0
10
Які типи людей майже не п'яніють і чому
У печінці людини міститься спеціальний фермент, який відповідає за розщеплення алкоголю. Його кількість задається генетично і впливає на те, як швидко людина п'яніє. Про це розповів терапевт Андрій Роханський одному з українських ЗМІ, пише ГрінПост.

"Є у печінці такий фермент, який називається алкогольдегідрогеназа, яка розщеплює алкоголь у печінці. І ось кількість цього ферменту безпосередньо впливає на досягнення стану алкогольного сп'яніння", - пояснив лікар.

При цьому, кількість ферменту, за словами лікаря, обумовлено генетично і залежить від стандартних налаштувань організму кожної окремої людини.

"У всіх людей різниться, причому, це може залежати навіть від расових особливостей. Наприклад, у монголоїдної раси ферменту цього менше. Представники Південно-Східної Азії, Китаю швидше досягають сп'яніння, адже ступінь проміле у крові швидко зростає. А чим більше ферментів, тим людина може більше випити й довше перебувати на першій стадії сп'яніння — ейфорії, коли вона себе контролює і почуває весело", - зазначив терапевт.

Роханський додав, що в українців кількість цього ферменту для розщеплення алкоголю знаходиться на середній позначці.

"У нас воно середньозважене. Цілком адекватне. А ось ті ж північні народи — у них генетично вже менше цих ферментів у печінці. Вони швидше п'яніють. Це генетично схильна ситуація", - підсумував лікар.

У той же самий час існують секрети, які допоможуть залишатися у стані відносної тверезості, а саме ейфорії, дуже довго, навіть не дивлячись на вроджену кількість печінкових ферментів.

Так, слід перед вживанням алкоголю підкріпитися. Як закуски ідеально підійдуть м'ясні страви, риба, варена картопля з маслом або салом.

Не варто і змішувати алкогольні напої. І ні в якому разі не змішуйте його з газованими напоями — вони прискорюють доставку спирту у мозок.

А головне правило — це розтягувати задоволення і пити по одній порції улюбленого алкоголю на годину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні