Які події були найважливіші для українців у 2020-му

0
-6
Які події були найважливіші для українців у 2020-му
Головною політичною подією 2020 року в Україні громадяни вважають місцеві вибори.

Їх назвали у відкритому питанні 33% респондентів, свідчить опитування соціологічної служби Центру Разумкова.

Дані опитування показали, що більшість тих, хто назвав цю подію (54%), вважають її позитивним, а 11% - негативною. Ще 23% назвали головною подією епідемію коронавірусу і пов'язані з нею протиепідемічні заходи (карантин, локдаун). Майже всі респонденти — 95% - трактують цю подію як негативну.

4,5% опитаних згадали рішення Конституційного Суду про скасування антикорупційних законів, 3% - прийняття закону про ринок земель сільськогосподарського призначення, 3% - перемир'я на Донбасі, 2% - економічну кризу і зниження рівня життя населення, 2% - підвищення цін на газ і комунальних тарифів, 2% - звільнення полонених, 1% - війну на Донбасі. Кожна з інших подій називалася менш ніж 1% опитаних. Жодної події не змогли назвати 20% респондентів.

У світі головними політичними подіями 2020 року назвали вибори у США (29%) і епідемію коронавірусу і пов'язані з нею протиепідемічні заходи (27,5%). Половина (49,5%) тих, хто назвав головною подією вибори в США, вважають її позитивною і тільки 9% - негативною, 96% тих, хто назвав головною подією епідемію , трактують її як негативну.

10% респондентів назвали вибори в Білорусі, 5% - війну в Нагірному Карабасі, 2% - світову економічну кризу, 1,5% - створення вакцини від коронавірусу. Жодної події не змогли назвати 18% (в кінці минулого року жодної значущої події у світі в 2019 році не могли пригадати 51% респондентів).

Дослідження проводили з 4 по 9 грудня 2020 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Опитали 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні