--> Ректор Лесиного вишу розповів про здобутки за 2020 рік. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ректор Лесиного вишу розповів про здобутки за 2020 рік. ФОТО

0
-1
Ректор Лесиного вишу розповів про здобутки за 2020 рік. ФОТО
У четвер, 10 грудня, в Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулась конференція трудового колективу. Ректор вишу, професор Анатолій Цьось звітував перед колективом про діяльність і здобутки університету упродовж 2020 року. Вже традиційно конференція відбулася в конференц-залі центрального корпусу вишу, пише Волинь Інфа.

Анатолій Цьось розпочав свою промову такими словами: «Формально має звучати як звіт ректора, але практично – це наш спільний звіт за пророблену роботу. За цей рік кожен структурний підрозділ зробив максимум з того, що можна зробити для того, щоб наш університет був таким, яким ми хочемо його бачити».

Звіт ректора відбувся у форматі розповіді, яка супроводжувалась мультимедійною презентацією, в якій було доступно подано статистику за 2020 рік.

Першим серед досягнень Лесиного вишу у 2020 році було названо зміна назви університету, або точніше сказати повернення історичної назви. Адже в багатьох українців Лесин виш завжди буде асоціюватись із Волинню. Варто сказати, що перед зміною назви, в університеті відбувалось обговорення із залученням кращих спеціалістів, волинської інтелігенції, представників освіти та науки.

Ректор Анатолій Цьось прокоментував: «Волинський край заслуговує мати Волинський національний університет імені Лесі Українки».

Важлива робота була виконана із вдосконаленням програмних документів вишу. Був розроблений і належним чином затверджений статут, стратегія розвитку, програма реалізації стратегії, типові контракти для всіх категорій працівників вишу та положення про рейтингове оцінювання.

В своїй промові ректор згадав про підсумки рейтингового оцінювання професорсько-викладацького складу Волинського національного університету імені Лесі Українки за результатами діяльності у 2020 році, а також про преміювання 301 викладача у рейтингу.

Ректор подякував волинським ЗМІ за тісну співпрацю і зауважив, що приємно відзначити, що робота побудована на позитиві. За популяризацію вишу в ЗМІ, а також за появу нових презентаційних проектів ректор виразив вдячність Наталії Благовірній, проректору з навчально-виховної роботи та комунікації, а також Андрію Мошкуну, начальнику відділу зв’язків із громадськістю.

В цьому році в університеті була оновлена символіка, також ведеться робота по створенню бренда університету, який має в собі поєднувати волинську традицію, а з другого боку сучасний інноваційний університет. Автором нової символіки вишу є Дмитро Авраменко, завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну.

Волинський виш входить в п’ятірку вишів України за кількістю аспірантів, на сьогодні їх 240. Також досить високий показник університет має по захистах докторських дисертацій. За цю ланку роботу ректор відзначив Мирославу Філіпович, завідувача відділом аспірантури та докторантури.

Справжньою гордістю для вишу ректор назвав виконання національного проекту «Підготовки та видання повного зібрання творів Лесі Українки». Для реалізації цього проекту в університеті багато зробили Юрій Громик, проректор з навчальної роботи та рекрутації, Сергій Романов, доктор філологічних наук, Ірина Констанкевич, доктор філологічних наук, професор, народний депутат Верховної ради України та колектив факультету філології та журналістики.

Сьогодні в університеті близько 150 студентів, які навчаються за програмою подвійного диплому, тобто паралельно здобувають освіту в ВНУ і в одному із вишів Європи. Це один із кращих показників в Україні.

ВНУ імені Лесі Українки активно впроваджує елементи дуальної освіти, які передбачають працевлаштування студентів під час навчання.

«Працедавці – це найуспішніші люди нашого регіону і якщо вони будуть мати наших студентів, співпрацювати з вишем, то у них буде формуватись позитивне враження про університет», – Анатолій Цьось.

В 2020 році в університеті було 69 освітніх програм і було здійснено вперше набір на спеціальність «Медицина». Під час вступу 1306 осіб поставили навпроти Лесиного вишу перший пріоритет.

«Перший пріоритет показує, що абітурієнт чітко зорієнтований на наш університет. Це золотий фонд нашого університету. Головне продовжувати роботу в цьому напрямку», – Анатолій Цьось.

За 2020 рік у виші були проведені масштабні ремонтні роботи, які відбулися в приміщеннях багатьох кафедр і факультетів університету, відбулось покращення умов проживання студентів у гуртожитках. В 2021 році планується більшості меблів на факультетах вишу.

На завершення свого звіту Анатолій Цьось зауважив, що в 2021 році по всій Україні буде відзначатись 150 років із Дня народження Лесі Українки. Волинський університет вже розпочав підготовку до святкових заходів і колектив університету чекає багато роботи, щоб зробити все на високому рівні.

Звіт ректора колектив вишу підтримав. Захід відбувся із дотриманням особистої безпеки та за наявності засобів захисту.

Тетяна Яцечко-Блаженко

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні