На аукціоні продадуть раритетну першу серійну комп'ютерну мишку. ФОТО

0
-5
На аукціоні продадуть раритетну першу серійну комп'ютерну мишку. ФОТО
На торги на аукціоні RR Auctions буде виставлено один з раритетних комп'ютерних предметів – перша серійна комп'ютерна миша винахідника Дугласа Енгельбарта. Розробка була анонсована у 1968 році і вперше з'явилася у складі комп'ютера Xerox Alto у 1973 році.

Але справжній успіх прийшов до мишки пізніше, і це вже були зовсім інші пристрої, пише Техно 24.



Виставлена ​​на аукціон мишка була подарована винахідником колишньому редактору InfoWorld, PR-директору Logitech і фотографові Сержу Тімачеффу.

Під час роботи Тімачеффа у штаб-квартирі Logitech у Фрімонті, Енгельбарту було виділено офісний простір під його "інститут". В один із днів спільної роботи Енгельбарт подарував Тімачеффу мишку своєї розробки з перших партій.



Представлений екземпляр неможливо підключити до жодного комп'ютера – провід маніпулятора обірваний, та й зі сполученням, очевидно, було б не все так просто. Мишка має три кнопки, і в цьому Logitech довго були консервативними. Сьогодні вже нікого не здивувати маніпуляторами з безліччю кнопок, але в дев'яності роки минулого століття Logitech була одним з небагатьох брендів, який масово випускав трикнопкові маніпулятори.

Представлений на аукціон екземпляр раритетної мишки буде виставлений на торги 17 грудня за стартовою ціною 800 доларів. Якою ж буде фінальна ціна, покажуть торги.

Дуглас Енгельбарт помер у 2013 році у віці 88 років.

Компанія Logitech свого часу купила ліцензію на випуск мишок у Стенфордського дослідницького інституту (SRI) за 40 тисяч доларів, де працював Енгельбарт, але сам винахідник не отримав з цих грошей ні цента.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні