На Рівненській АЕС цієї ночі о 1 год 43 хв вийшов з ладу 1-ий енергоблок

2
-3
На Рівненській АЕС цієї ночі о 1 год 43 хв вийшов з ладу 1-ий енергоблок
12 грудня о 1 годині 43 хвилини енергоблок №1 Рівненської АЕС (ВВЕР-440) відключено від мережі. Відключення відбулось внаслідок спрацювання автоматичного захисту по факту відключення турбін блоку.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм, повідомляє Енергоатом.

Нагадаємо, буквально за два дні до аварії, Державна інспекція ядерного регулювання України, за результатами експертизи, дозволила першому блоку Рівненської АЕС працювати ще десять років.

Наразі причина відключення енергоблока №1 з’ясовується.

Станом на 2 годину 12 грудня 2020 року у роботі перебуває енергоблок №2 Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 430 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування енергоблоку та персоналу немає.

На енергоблоці №3 (ВВЕР-1000) – 28-а доба планово-попереджувального ремонту, а на блоці №4 (ВВЕР - 1000) – 97-а доба планово-попереджувального ремонту. Ведуться роботи згідно графіків ремонту.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
https://www.volyn24.com/news/166128-pershomu-bloku-rivnenskoi-aes-dozvolyly-pracyuvaty-sche-desiat-rokiv
Відповісти
Ахметка радісно плеще в долоні
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні