В Україні підвищать зарплату поліцейським?

5
-7
В Україні підвищать зарплату поліцейським?
У Міністерстві внутрішніх справ заявили про необхідність підвищення зарплат поліцейським. Там пояснюють це невідповідністю із навантаженням, яке отримують їхні співробітники. Про це наголосив заступник глави МВС Антон Геращенко, якого цитує пресслужба відомства.

Інформує Бабель.

«У нас є певна невідповідність зарплати слідчого у 12—14 тисяч гривень із навантаженням, яке на нього йде. З тим, що не можемо довго утримувати на роботі людей, які працюють за 14 тисяч гривень і повинні розплутувати дуже складні схеми за участю злочинців, яких захищають адвокати, що заробляють сотні тисяч гривень на місяць. Тож є певна ситуація, що потрібно підвищувати рівень зарплати поліцейським», — пояснив він.

Геращенко навів порівняльну статистику зарплат співробітників різних правоохоронних органів і наголосив, що річні зарплати поліцейського і співробітника НАБУ між собою різняться у 5—6 разів.

«Але справи, які розплутують поліцейські, бувають не менш складні, не менш нагальні та важливі, ніж у співробітників НАБУ. Звісно, що працівники поліції, знаючи, що в НАБУ зарплатня вища, питають, чому так? У жодній західній країні немає такого, що співробітник одного правоохоронного органу отримує у стільки разів більше, ніж співробітник іншого правоохоронного органу», — каже Геращенко.

Він вважає, що реформи мають відбуватися не лише у поліції, а паралельно й у прокуратурі та судовій системі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
менше селфитись треба. і НЕОФІЦІЙНИМИ зарплатами слідаків не забудьте поцікавитись
Відповісти
Як для соплежуйних і беззубих нероб - цілком достойна зарплатня. Мажори подавили лампадки пам'яті Голодомору - ноль реакції. Ліс ріжуть вже ледь не в Луцьку - ноль реакції. ТОАЛЬНЕ порушення ПДД - ноль реакції. Питання - нажуя така поліція?
Відповісти
До скептика. Не лізьте сюди зі своїм сарказмом, він від вас недоречний. Згідний, що в поліції були, є і будуть: сволота, перевертні та бариги. Але повірте мені - більшість чесних та порядних поліцейських, працюють від діда за покликанням долі, працюють ризикуючи життям на передовій по боротьбі зі злочинністю. Так що всіх поліціянтів до однієї брудної кучі не гребіть, "не гребіть людей під одну гребінку". Мій, вже покійний батько відпрацював 29 років у ОВС, я відпрацював 26 років у ОВС і донька зараз працює слідчою в ОВС, вибачте хтось зараз наголосить на тому, що погано я працював, але ми живемо з дружиною у трьохкімнатній квартирі всі разом з донькою і зятєм, автомашини не маємо, по закордонам не їздимо, дач і віл не будуємо. Прості люди, як всі нічим не помітні, хоча мій батько майор у відставці, я підполковник у відставці, донька на сьогодні старший лейтенант поліції.
Відповісти
я розумію вашу мєнтовську звичку всім затикати рота і корчити з себе білого і пухнастого. на жаль, досвід і практика свідчать протилежне. я не на словах знаю різницю між поліцейським у Німеччині чи Франції і мєнтом в УРКАїні. те, що дехто все життя за народні гроші протирав штани і дрімав у теплому кріслі, відмахуючись від людей як від набридливих мух , ще не значить, що від нього була якась користь і що йому взагалі варто платити зарплату і пенсію.
Відповісти
Легалізувати вільне володіння зброєю - і поліція непотрібна буде взагалі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні