ВООЗ роздасть безкоштовно мільярд вакцин від коронавірусу

0
3
ВООЗ роздасть безкоштовно мільярд вакцин від коронавірусу
В рамках глобальної ініціативи COVAX ВООЗ отримано гарантії на поставку майже 1 млрд доз вакцини від коронавірусу від трьох виробників.

Пише Юа ньюз.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу. «У рамках Фонду COVAX вже забезпечено майже 1 мільярд доз трьох кандидатів на вакцини проти COVID-19, і в даний час в ньому беруть участь 189 країн», – повідомив він.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав технічні документи з глобальним механізмом COVAX. В рамках цього механізму Україна отримає 8 мільйонів доз вакцин від коронавірусу.

28 листопада американська авіакомпанія United Airlines розпочала доставку вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer до країн Євросоюзу та США. Вакцини Pfizer і Moderna від COVID-19 можуть бути доступними для громадян США вже до Різдва.

Велика Британія стала першою у світі країною, що схвалила вакцину проти COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech для широкого використання. Британці замовили 40 мільйонів доз вакцини, і 10 мільйонів з них будуть доставлені вже найближчим часом.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) відреагувала на рішення Великої Британії щодо реєстрації вакцини від коронавірусу Pfizer. Організація почала вивчення вакцини та розробляє рекомендації.

Ефективність вакцини від COVID-19 американської компанії Moderna склала 94,1%, при тяжких випадках захворювання – 100%. Також вона здатна забезпечити імунітет як мінімум на три місяці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні